A világ talán leghíresebb görög italát 120 éve készítették el először. A mediterrán temperamentum és a spontaneitás, amivel a Metaxa létrejön, lehetővé teszi, hogy úgy élvezzük az életet, ahogyan a görögök teszik. Élénk, nemes és édes ízével a sima, homokos strandok legcsodálatosabb emlékeit idézi fel a naplemente sugaraiban.
A Metaxa nagyszerű ízét többek között három fajta vörös szőlő harmonikus kombinációjának, a hosszú évekig tartó tölgyfahordós érlelésnek vagy a rózsaszirmoknak köszönheti, ami az ital egyik összetevője. A Metaxához Szamosz és Lemnosz szigetéről származó fűszerezett muskotály borokat adnak, végül pedig egy titkos fűszernövény egyveleggel fűszerezik.
A növénykeverék pontos összetétele szigorúan őrzött titok, amit csak kevesen ismernek. A 3, 5, 7 és 12 csillag jelölés a palackokon a borpárlatok érlelési éveinek számát jelzi. A 30 évig érlelt párlat a Metaxa Private Reserve nevet viseli. Ezt az italt általában alacsony, széles és vastag fenekű poharakban szolgálják fel szobahőmérsékleten.