A sherry készítés alapjai

sherry

Sherry

Sokan azt gondolhatnák, hogy ismét a brandyt tartalmazó cherry meggylikőrről lesz szó. Ez azonban elég megtévesztő, mivel a sherry Spanyolországból, azon belül is Jerez községből származik és egy földrajzilag védett ital. Míg az előbbit, vagyis a cherry-t kivétel nélkül ízesítik, addig a sherry elkészítése a must kiforrásával kezdődik.

Ezt követően kevernek hozzá borpárlatot. Ez a lépés az, ami meghatározza az ital végleges karakterisztikáját, mivel az ízét jelentősen befolyásolja az adott bor típusa. Ennek az egyedi italnak az érlelése sem hétköznapi.

Míg a borok a pincében érzik jól magukat, addig a sherry úgynevezett bodegákban érlelődik. Összességében ez az, ami azzá teszi ezt az italt ami, hiszen a hordókat egymásra helyezve egy rendszert alkotnak.

Az alsó részen a legidősebb, míg a felső szinteken a fiatal borok kapnak helyet. A csapolás, mindig az alsó részen történik, amit folyamatosan a felsőkkel pótolnak. Így biztosítva ezzel a sherry likőrbor semmihez sem fogható, exkluzív ízvilágát.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás