Alkoholos kivonatú a propolisz tinktúra

 propolisz tinktúra

Propolisz tinktúra

Sokan kedvelik a természetes szereket és ezekből állítják össze a házipatikájukat. Ekkor nem hiányozhat a propolisz tinktúra a dobozból. A méhektől elvett szurokszerű anyagot az állatok a friss ágakról, a rügyekről gyűjtik be, valahogyan átdolgozzák és a ragacsos, enyves anyagot a kaptáron lévő lyukak tömítésére használják.

Emellett az anyagból a bejárat köré is kerül, ahol a hívatlan kórokozók is bekerülhetnek. Természetesen az emberek rájöttek erre az ügyes trükkre és a méz, meg a virágpor mellett, ezt a fertőtlenítő anyagot is elveszik a méhektől.

A propolisz tinktúra tiszta alkoholban feloldott enyves propoliszt tartalmaz, amit hideg állapotban kell lereszelni, majd a keveréket többször langyosra melegíteni és néhányszor felrázni. Íze jellegzetesen fanyar, erőteljes zamatú. Töménysége miatt, hígított állapotban használható.

Sokan kockacukorra vagy egy kiskanál cukorra csepegtetve fogyasztják, leggyakrabban felső légúti problémák, köhögés esetén. A bevétel után kell hagyni hatni és nem szabad a szájba venni semmit. A propolisz tinktúra egy kevés teában is fogyasztható, illetve valamilyen gyümölcslével keverhető.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás