Ha nem szeretnénk, hogy egyszer csak elvarázsoljon a „zöld tündér”, akkor nem árt csínján bánni ezzel az itallal. Az abszint elsősorban a rendkívül magas alkoholtartalmáról és a kesernyés ízéről ismert.
Nagyon sokféle módon fogyasztják, viszont a lényeg nem más, mint a mértékletesség. Nem kell senkinek attól tartania, hogy az abszint lenyelését követően hallucinációk fogják gyötörni. De az is igaz, hogy ez már sokakkal előfordult, viszont jóval többet ittak az italból a kelleténél.
Ihatjuk cukorral vagy anélkül, ugyanis a lényeg, hogy nem árt tudni, milyen sokféle módon szeretik. Így már alaposan felkészülhetünk, még mielőtt megérkeznek a vendégek. Akár többféle abszintot is kitehetünk az asztalra, hogy a társaság kénye-kedve szerint válogasson a különféle italokból.
Az eltérő alkoholtartalom miatt különleges ízélményben lehet részünk. A felhasználat anyagok teljesen természetesnek számítanak, hiszen az abszint ürömfűből, római édesköményből és természetesen ánizsból készül. Az italokban leginkább az utóbbi összetevő dominál.