A bourbon különleges aromája

Bourbon

Bourbon

Amit nagyjából mindenkinek megtanítanak biológia órán, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. Amikor már egy kicsit nagyobbak leszünk, akkor ugyanezt megfigyelhetjük a bourbon fogyasztással kapcsolatban is.

Hiszen ez is egy whiskey, de nem minden whiskey bourbon. Hogyha egy ismertebb márkát kéne említeni, akkor érdemes kiemelni a Jim Beam-et hiszen kitűnő minőségű italt készít a család már 1795 óta.

Érdekesség, hogy a sokak által ismert márkanevet csak 1933 után kapta meg, a sokak által lelkesen fogyasztott bourbon. Ugyanis ezután sikerült újjáépíteni a vállalatot a szesztilalmat követően. De minek köszönheti az egyedi aromáját a whiskey fajták között? Természetesen az elkészítési eljárás és az érlelés során nyeri el a karakteres ízét.

Az előírtak szerint, az alapanyag legalább 51%-a kukorica kell legyen. Az érlelés pedig 2 éven keresztül tart, új, kiégetett tölgyfahordókban. Az így kapott italt pedig bourbon néven ismerjük. A minőségi márkák közé sorolható még a Bulleit, a Booker’s, illetve az 1776.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás