Amit nagyjából mindenkinek megtanítanak biológia órán, hogy minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. Amikor már egy kicsit nagyobbak leszünk, akkor ugyanezt megfigyelhetjük a bourbon fogyasztással kapcsolatban is.
Hiszen ez is egy whiskey, de nem minden whiskey bourbon. Hogyha egy ismertebb márkát kéne említeni, akkor érdemes kiemelni a Jim Beam-et hiszen kitűnő minőségű italt készít a család már 1795 óta.
Érdekesség, hogy a sokak által ismert márkanevet csak 1933 után kapta meg, a sokak által lelkesen fogyasztott bourbon. Ugyanis ezután sikerült újjáépíteni a vállalatot a szesztilalmat követően. De minek köszönheti az egyedi aromáját a whiskey fajták között? Természetesen az elkészítési eljárás és az érlelés során nyeri el a karakteres ízét.
Az előírtak szerint, az alapanyag legalább 51%-a kukorica kell legyen. Az érlelés pedig 2 éven keresztül tart, új, kiégetett tölgyfahordókban. Az így kapott italt pedig bourbon néven ismerjük. A minőségi márkák közé sorolható még a Bulleit, a Booker’s, illetve az 1776.